Sigmund Espeland AS på Årnes er en av Norges største produsenter av smykkevarer i gull og sølv

1970 begynte det hele som en beskjeden enmannsbedrift.  Sigmund Espeland spesialiserte seg på å produsere bunadssølv, og de krevende filigransarbeidene ble etterspurt.  Etter hvert utviklet Espeland produktspekteret med en rekke produkter.

I dag har selskapet 33 ansatte, og har dermed en av landets ledende gull- og sølvsmedmiljøer.

Ved egen fabrikk på 1800 kvm produserer vi produkter i gull og platina, sølv, bronse, messing og tinn. Vi lagerfører i tillegg et rikt utvalg av diamanter i flere kvaliteter og sertifikater.  For å kunne tilby et komplett utvalg av produkter til våre kunder, samarbeider vi med flere seriøse utenlandske produsenter på blant annet kjedevarer i gull og sølv.

Vi ønsker å være i førersete når det gjelder produksjon i vår bransje, og har derfor gjort store investeringer av det siste av produksjonsutstyr på markedet.

I dag har vi 5 støpemaskiner, og støper blant annet i platina, avansert utstyr for 3D tegning og print i voks, halv-automatiske voksinjektorer, nye og avanserte maskiner for slip og polering, eget galvaniseringsanlegg og maskiner for presseproduksjon.

Sigmund Espeland har egen web side som presenterer hele kolleksjonen. Siden blir oppdatert hver dag med bland annet lagerbeholdning på hvert produkt. www.espland.no har  B2B ved innlogging.

Vi satser på kortreist norsk produksjon og kvalitet!