Saker fra NGF

Historien i et smykkeskrin

Etter at en travel julehandel er landet og varelagrene er talt opp, kan det kanskje passe å hente litt påfyll i form av inspirasjon. For eksempel fra en dedikert smykkesamlers store skrin med variert innhold.

Russiske diamanter har styrket sin posisjon under krigen

Bevisste kunder vil forsikres om at diamantene som selges over norske disker ikke stammer fra Russland eller har bidratt til utnytting av arbeidskraft. Det er vanskelig å gi en slik garanti. Men det finnes norske forhandlere som stiller strenge etiske og kvalitetskrav til diamantene som importeres.

Vi har litt å jobbe med her hjemme

Camilla Viktor har akkurat landet etter World Skills i Geneve, som gikk av stabelen i oktober. Gjennom rollene som dommerekspert og veileder for den norske deltakeren har hun mye å melde tilbake til det norske fagmiljøet.

Gullsmedbutikk til salgs

I hjertet av Sunnmøre, midt mellom Geiranger og Ålesund finn du Sykkylven og Asbjørn Loland as. Butikken vart etablert i 1954 og har sterke røtter i lokalsamfunnet.

Investeringsviljen i kvalitet er stor

Otteren Gullsmed & Urmaker satser på det eksklusive sjiktet innen smykker og ur. Erfaringen er at kundene, selv i økonomisk turbulente tider, vil investere i kvalitet og den tryggheten kompetente nisjebutikker tilbyr.

Gullsmed Sando om tyngden i kompetansen

Jørgen Sando er gullsmedmester og daglig leder for familiebedriften med lange tradisjoner på Rjukan. Det var i 1901 at oldefar åpnet butikken. Siden har kompetansen og pasjonen for faget gått i arv.

NGFs leder: «Gjør hverandre gode!»

Trine Stamnæss er leder i Norges Gullsmedforbund (NGF). I tillegg er hun 4. generasjons gullsmed og innehaver av to butikker i Ålesund. Men først og fremst er hun ambisiøs på vegne av bransjen. Og utålmodig.

Vi må snakke opp gleden i gullsmedfaget

Gullsmedutdanningen er grunnlaget for morgendagens bransje. Vi tok turen innen Plus-skolen i Fredrikstad for å sjekke hva skolen og eleven tenker om hvordan det står til med gullsmedfaget.

Dedikert satsing mot World Skills i Shanghai

World skills er et av verdens største arrangementer og handler om å løfte håndverksfagene, også gullsmedfaget. Men konkurransen er ganske ukjent i Norge, noe Camilla Victor vil gjøre noe med.

Tips for vedlikehold av perler

Kulturperler og naturperler er små skjønnheter fra naturen. Deres unike glans er forårsaket av masse tynne lag av perlemor som bryter lyset på en fascinerende måte.